Recept

Telecí frikasé s citrusovou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14246
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
3 ks Grapefruity
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
2 polévková lžíce Olej rostlinný
3 ks Pomeranče
750 g Telecí kýta
150 ml Vývar z hovězích kostí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 288kJ
19% Sacharidy 69 g
16% Tuky 12 g
13% Sodík 262 mg
82% Bílkoviny 46 g

Telecí frikasé s citrusovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pomeranče a grapefruity oloupeme, nakrájíme na plátky a šťávu zachytíme.

2

Omyté maso nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje zprudka opečeme po všech stranách. Vyjmeme z pánve.

3

Přidáme lžíci oleje a osmahneme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a očištěný, na kousky nakrájený celer. Zalijeme vývarem a šťávou z pomerančů a grapefruitů. Přidáme zelený pepř a podusíme asi 10 minut. Omáčku zahustíme zakysanou smetanou, přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grapefruitu a jen prohřejeme asi 2 minuty.

4

Pokrm ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept