Krůtí řízky s pórkem a meruňkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky s pórkem a meruňkovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14247 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Feferony |
500 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Meruňky sušené |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pórek |
2 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 89,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Krůtí prsa, Meruňky sušené, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky s pórkem a meruňkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou šalotku a sušené meruňky nadrobno nakrájíme. Omytou feferonku nasekáme. Na rozehřátém másle osmahneme šalotku, meruňky a feferonku, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Potom vše rozmixujeme. |
2 | Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme je, opepříme a opékáme na 2 lžících oleje po každé straně asi 5 minut. Osolíme a necháme na teplém místě. |
3 | Do výpeku na pánvi dáme meruňkové pyré, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Omáčku osolíme a opepříme cayenským pepřem. |
4 | Očištěné pórky podélně nakrájíme a opékáme na lžíci oleje asi 5 minut. Vše upravíme na talíře a podáváme. |