Salát z fazolí a brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolí a brambor
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14252 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
88 g | Fazole bílé |
2 ks | Jablka |
2 kávová lžička | Kečup |
0,5 ks | Mrkev kořen |
125 ml | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 807,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Fazole bílé, Jablka, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z fazolí a brambor postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a brambory očistíme a uvaříme do měkka. Stejně uvaříme i předem namočené fazole. |
2 | Uvařenou zeleninu, sýr, okurky, cibuli, fazole a jablka nakrájíme na malé kostky a smícháme s vařenými bramborami. |
3 | Ocet, olej, sůl a kečup řádně promícháme a nalijeme na salát, který necháme dvě hodiny uležet. |