Krůtí prsa s jablečným křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa s jablečným křenem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14256 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Křen |
2 ks | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 95,2mg |
Draslík | 564,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Kopr čerstvý, Křen, Krůtí prsa, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Solamyl, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa s jablečným křenem postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do 1,5 l vody, přidáme sůl, pepř a bobkový list, nadrobno nasekáme a přidáme petrželku a kopr a uvedeme do varu. Přidáme omytá krůtí prsa a vaříme asi 1 hodinu. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé. |
2 | Vývar scedíme. Rozehřejeme máslo a nastrouháme do něj oloupané jablko. Přilijeme 500 ml vývaru, přidáme solamyl rozmíchaný ve smetaně, necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Osolíme, opepříme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou a nastrouhaným křenem. |
3 | Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.