Recept

Mrkvové karbanátky s krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14257

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Kari koření
100 g Mandle plátky
3 polévková lžíce Minerální voda jemně perlivá
500 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Salát hlávkový
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh jemný
4 ks Vejce slepičí
80 ml Voda pitná
0,3 ks Zázvor celý
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 942kJ
10% Sacharidy 38 g
413% Tuky 310 g
17% Sodík 342 mg
50% Bílkoviny 28 g

Mrkvové karbanátky s krémem postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na kostky a namočíme do vody. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, oloupaný zázvor nastrouháme najemno.

2

Oloupanou cibuli nasekáme a zpěníme na oleji. Smícháme ji s mrkví, zázvorem a vejci, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

3

Plech vyložíme pečicím papírem. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, posypeme je plátky mandlí a klademe na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 20 minut.

4

Tvaroh rozmícháme s minerální vodou, vmícháme nakrájenou pažitku, sůl a kari koření.

5

Mrkvové karbanátky rozdělíme na talíře s omytými listy salátu.

Poznámka

Podáváme s kari krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept