Mrkvové karbanátky s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové karbanátky s krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14257 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Mandle plátky |
3 polévková lžíce | Minerální voda jemně perlivá |
500 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
80 ml | Voda pitná |
0,3 ks | Zázvor celý |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 160,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Olej slunečnicový, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Minerální voda jemně perlivá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Tvaroh jemný, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvové karbanátky s krémem postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na kostky a namočíme do vody. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, oloupaný zázvor nastrouháme najemno. |
2 | Oloupanou cibuli nasekáme a zpěníme na oleji. Smícháme ji s mrkví, zázvorem a vejci, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. |
3 | Plech vyložíme pečicím papírem. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, posypeme je plátky mandlí a klademe na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 20 minut. |
4 | Tvaroh rozmícháme s minerální vodou, vmícháme nakrájenou pažitku, sůl a kari koření. |
5 | Mrkvové karbanátky rozdělíme na talíře s omytými listy salátu. |
Poznámka
Podáváme s kari krémem.