Kaše rýžová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše rýžová
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14258 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,8 l | Mléko polotučné |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 39,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaše rýžová postup přípravy receptu:
1 | Přebranou rýži několikrát vypereme ve vařící vodě, dáme do nádoby a přilijeme k ní několik lžic vody. Vaříme ji tak dlouho, až se voda vypaří, poté přilijeme mléko, osolíme, osladíme, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme 35 minut. |
Poznámka
Kaši podáváme teplou i studenou se syrovým rozmělněným ovocem.