Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14260

Ingredience

90 g Cukr krupice
60 g Hrozinky
70 g Mandle
0,8 l Mléko polotučné
65 g Máslo čerstvé
120 g Pšeničná krupice
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 737kJ
20% Sacharidy 73 g
43% Tuky 32 g
9% Sodík 189 mg
38% Bílkoviny 21 g

Nákyp krupicový postup přípravy receptu:

1

Mléko vlijeme do kastrolu, osolíme, přidáme máslo a jakmile se začne vařit, přisypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme polovychladnout, vmícháme žloutky, cukr, nastrouhané loupané mandle a oprané hrozinky. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs vložíme do lžící másla vymaštěné a strouhankou vysypané formy a pečeme 3/4 hodiny.

Poznámka

Servírujeme s ovocnou omáčkou nebo s vinnou pěnou připravenou z jablečného moštu. Podáváme-li nákyp jako moučník po obědě, stačí jej připravit z poloviny množství.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept