Nákyp krupicový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp krupicový
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14260 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
90 g | Cukr krupice |
60 g | Hrozinky |
70 g | Mandle |
65 g | Máslo čerstvé |
0,8 l | Mléko polotučné |
120 g | Pšeničná krupice |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 283,6mg |
Draslík | 320,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Mandle, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp krupicový postup přípravy receptu:
1 | Mléko vlijeme do kastrolu, osolíme, přidáme máslo a jakmile se začne vařit, přisypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme polovychladnout, vmícháme žloutky, cukr, nastrouhané loupané mandle a oprané hrozinky. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs vložíme do lžící másla vymaštěné a strouhankou vysypané formy a pečeme 3/4 hodiny. |
Poznámka
Servírujeme s ovocnou omáčkou nebo s vinnou pěnou připravenou z jablečného moštu. Podáváme-li nákyp jako moučník po obědě, stačí jej připravit z poloviny množství.