Recept

Nákyp rýžový s tvarohem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14262

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
40 g Cukr krupice
2 ks Jablka
200 g Kompot meruňkový
200 g Kompot švestkový
1 l Mléko bio čerstvé
115 g Máslo čerstvé
1 hrst Ořechy lískové pražené
200 g Rýže loupaná
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh tučný
4 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 922 kcal
Kilojoule 3 857kJ
28% Sacharidy 102 g
62% Tuky 46 g
10% Sodík 196 mg
49% Bílkoviny 27 g

Nákyp rýžový s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Rýži vypereme, spaříme, uvaříme v 1 lžičkou cukru oslazeném mléce na kaši.

2

Máslo utřeme se žloutky a cukrem (2 lžíce) do pěny, přimícháme tvaroh, směs okořeníme citrónovou kůrou a vmícháme tuhý sníh z bílků.

3

Nákypovou formu vymastíme lžící másla, vysypeme strouhankou, vrstvíme do ní kaši, plátky jablka, kompotované ovoce a tvarohovou směs. Nákyp pečeme 30–40 minut. Před dokončením potřeme povrch nákypu tuhým, lžící cukru oslazeným sněhem ze dvou bílků a posypeme opraženými drcenými oříšky (můžeme vynechat).

Poznámka

Ovoce a oříšky na posypání můžeme libovolně kombinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept