Nákyp rýžový s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp rýžový s tvarohem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14262 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
40 g | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
200 g | Kompot meruňkový |
200 g | Kompot švestkový |
115 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko bio čerstvé |
1 hrst | Ořechy lískové pražené |
200 g | Rýže loupaná |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 247,7mg |
Draslík | 353,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 221,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Kompot meruňkový, Kompot švestkový, Ořechy lískové pražené, Rýže loupaná, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko bio čerstvé, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp rýžový s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Rýži vypereme, spaříme, uvaříme v 1 lžičkou cukru oslazeném mléce na kaši. |
2 | Máslo utřeme se žloutky a cukrem (2 lžíce) do pěny, přimícháme tvaroh, směs okořeníme citrónovou kůrou a vmícháme tuhý sníh z bílků. |
3 | Nákypovou formu vymastíme lžící másla, vysypeme strouhankou, vrstvíme do ní kaši, plátky jablka, kompotované ovoce a tvarohovou směs. Nákyp pečeme 30–40 minut. Před dokončením potřeme povrch nákypu tuhým, lžící cukru oslazeným sněhem ze dvou bílků a posypeme opraženými drcenými oříšky (můžeme vynechat). |
Poznámka
Ovoce a oříšky na posypání můžeme libovolně kombinovat.