Rajčatový koláč s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový koláč s cibulkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14263 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
400 g | Cibulka jarní |
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1500 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
62,5 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 520,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový koláč s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vejce, nakrájeného másla, lžičky soli a zakysané smetany vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut v chladničce. |
2 | Plech vymastíme lžící másla a vyválíme na něm těsto. Několikrát je propíchneme vidličkou a pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka a 1 minutu povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. |
4 | Těsto poklademe plátky rajčat, posypeme cibulkou a zalijeme trochou vývaru. Osolíme, opepříme a poklademe nakrájenou slaninou. Pečeme asi 15 minut. |