Ricottová rajčata na rukole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ricottová rajčata na rukole
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14264 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1000 g | Rajčata |
10 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
400 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 730,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ricottová rajčata na rukole postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme lžící. |
2 | Ricottu utřeme s olivovým olejem do krému, vmícháme oloupaný, nadrobno nasekaný česnek a nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme cayenským pepřem. |
3 | Rajčata naplníme připraveným krémem, posypeme lístky bazalky a mírně opepříme. Omytou rukolu upravíme na talíře, poklademe na ni naplněná rajčata a pokapeme citronovou šťávou. |