Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14267

Ingredience

4 kávová lžička Cukr krupice
125 ml Likér Limoncello
500 g Maliny
4 kávová lžička Meduňka
80 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Olej olivový
40 ml Olej rostlinný
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
150 g Sýr Ricotta
2 ks Vejce slepičí
5 ks Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 830 kcal
Kilojoule 3 472kJ
17% Sacharidy 63 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 250 mg
23% Bílkoviny 13 g

Crespelle postup přípravy receptu:

1

Vejce rozšleháme s mlékem a olivovým olejem, vmícháme mouku a necháme asi 30 minut stát.

2

Želatinu namočíme do vody, vymačkáme a rozpustíme v likéru. Vmícháme 2 lžíce ricotty, cukr a nasekanou meduňku. Opatrně vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.

3

Maliny (nebo jiné drobné ovoce) omyjeme a 200g přimícháme do krému.

4

Z připraveného těsta upečeme na oleji 4 tenké palačinky. Na jednu polovinu dáme krém, palačinky svineme a zabalíme do fólie. Chladíme asi 2 hodiny.

5

Potom palačinky nakrájíme na silné plátky a upravíme na talíře se zbylým ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept