Hrášková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1427 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 ks | Celer - nať |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hrášek |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 19,2mg |
Draslík | 938,9mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 956,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hrášek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka postup přípravy receptu:
1 | 30 minut podusíme na oleji nakrájenou cibuli, mrkev, pórek, celer, česnek, bramboru, šunku a petrželku. |
2 | Přidáme hrášek a zeleninový vývar. Vaříme pomalu, dokud hrášek nezměkne. |
3 | Polovinu polévky odebereme, rozmixujeme a vrátíme k druhé polovině. |
4 | Přilijeme smetanu, podle potřeby polévku přihřejeme, opepříme a osolíme. |