Tuňákové steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové steaky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14271 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 412,7mg |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 390,2mg |
Vláknina | 466,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Kapary sterilované, Olej rostlinný, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové steaky postup přípravy receptu:
1 | Porce masa omyjeme a osušíme. Z obou stran je potřeme olejem, osolíme a opepříme. Steaky pečeme na rozpáleném grilu po obou stranách asi 5 minut. |
2 | Smícháme nasekanou petrželku, bazalku, citronovou kůru a kapary. |
3 | Steaky upravíme na talíře a posypeme bylinkovou směsí. |
Poznámka
Podáváme s čerstvou bagetou.