Kuřecí prsa s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14275 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
60 g | Sýr Gouda 45% |
0,3 l | Víno červené |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 151,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Sýr Gouda 45%, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a polovinu nakrájíme na plátky. Zbylé houby najemno nakrájíme a opečeme na lžíci oleje. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky a společně podusíme. Poprášíme moukou, podlijeme vínem a vaříme asi 5 minut. Omáčku osolíme a mírně opepříme. |
2 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a po straně do nich nařízneme kapsu. Plátky žampionů podusíme na lžíci oleje, osolíme a opepříme. Přimícháme nasekanou petrželku a na kostičky nakrájený sýr. Směsí naplníme kuřecí prsa a opékáme je po každé straně asi 7 minut na oleji dozlatova. Podáváme s omáčkou. |