Hrachové lusky s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachové lusky s rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14277 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Hrachové lusky |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 479,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hrachové lusky, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachové lusky s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi (ve woku) rozehřejeme olej a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Za stálého míchání ji osmahneme dozlatova. Vsypeme očištěné hrachové lusky, mícháme a opékáme 2 minuty. Směs mírně osolíme. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rajčata přidáme k hrachovým luskům, ochutíme sójovou omáčkou a cukrem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 minuty – rajčata mají být pouze prohřátá. |
3 | Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme a upravíme na talíře. |