Recept

Hrachové lusky s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14277
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
600 g Hrachové lusky
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 115 kcal
Kilojoule 483kJ
5% Sacharidy 17 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 107 mg
9% Bílkoviny 5 g

Hrachové lusky s rajčaty postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi (ve woku) rozehřejeme olej a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Za stálého míchání ji osmahneme dozlatova. Vsypeme očištěné hrachové lusky, mícháme a opékáme 2 minuty. Směs mírně osolíme.

2

Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rajčata přidáme k hrachovým luskům, ochutíme sójovou omáčkou a cukrem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 minuty – rajčata mají být pouze prohřátá.

3

Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme a upravíme na talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept