Grilovaná vepřová žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná vepřová žebírka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14280 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
174 g | Kečup |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
1000 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 608,7mg |
Vláknina | 199,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Sůl, Tabasco, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná vepřová žebírka postup přípravy receptu:
1 | Žebírka omyjeme, osušíme, naporcujeme a potřeme solí a pepřem. |
2 | V míse smícháme kečup s cukrem a hořčicí, přidáme prolisovaný česnek, sůl a tabasco. |
3 | Žebírka potřeme kečupovou směsí a necháme ji trochu zaschnout. Maso vložíme do misky z alobalu a grilujeme asi 25 minut. Během grilování žebírka často obracíme a potíráme je pivem. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem.