Hrušky s limetkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky s limetkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14284 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 451,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Limetka, Pistácie, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky s limetkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hrušky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na silné plátky. Ihned je zakapeme šťávou z jedné limetky. |
2 | V hrnci svaříme víno s cukrem a vaříme tak dlouho, až má tekutina hustotu sirupu. Přidáme plátky hrušek a zvolna je dusíme asi 3 minuty. |
3 | Zbylé limetky omyjeme, z jedné nastrouháme kůru, ze dvou vymačkáme šťávu a třetí nakrájíme na dílky. |
4 | Plátky hrušek vyjmeme na talířky a nakrájíme na čtvrtky. Sirup zředíme limetkovou šťávou, svaříme a zakapeme jím hrušky. Posypeme nasekanými pistáciemi, ozdobíme lístkem meduňky a podáváme. |
Poznámka
Hrušky můžeme nahradit jablky nebo jiným ovocem.