Recept

Jáhly s rozinkami a arašídy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14289

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
50 g Hrozinky
250 g Jáhly - loupané proso
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Ořechy burské pražené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 503kJ
21% Sacharidy 76 g
493% Tuky 370 g
24% Sodík 475 mg
31% Bílkoviny 17 g

Jáhly s rozinkami a arašídy postup přípravy receptu:

1

Zeleninový vývar uvedeme do varu, jáhly vložíme do mísy a vývarem je zalijeme. Necháme asi 15 minut nabobtnat a potom je promícháme vidličkou, aby zůstaly sypké.

2

Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky, očištěný celer nakrájíme na kousky. Rozinky namočíme do vody.

3

V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme mrkev s celerem. Jáhly opečeme za stálého míchání na rozehřátém másle, po 5 minutách vmícháme zeleninu, okapané rozinky a arašídy. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept