Jáhly s rozinkami a arašídy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhly s rozinkami a arašídy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14289 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
50 g | Hrozinky |
250 g | Jáhly - loupané proso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Ořechy burské pražené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 13,1mg |
Draslík | 533,2mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Hrozinky, Jáhly - loupané proso, Olej slunečnicový, Ořechy burské pražené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhly s rozinkami a arašídy postup přípravy receptu:
1 | Zeleninový vývar uvedeme do varu, jáhly vložíme do mísy a vývarem je zalijeme. Necháme asi 15 minut nabobtnat a potom je promícháme vidličkou, aby zůstaly sypké. |
2 | Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky, očištěný celer nakrájíme na kousky. Rozinky namočíme do vody. |
3 | V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme mrkev s celerem. Jáhly opečeme za stálého míchání na rozehřátém másle, po 5 minutách vmícháme zeleninu, okapané rozinky a arašídy. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme. |