Masové knedlíčky se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové knedlíčky se smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14292 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
450 g | Maso mleté - mix |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Nové koření mleté |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 153,0mg |
Draslík | 329,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové knedlíčky se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme strouhanku rozmíchanou s 5 lžícemi smetany a 3 lžícemi vody a přimícháme mleté maso, vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme, opepříme a ochutíme novým kořením. |
2 | Navlhčenýma rukama tvarujeme ze směsi malé kuličky. Opečeme je po všech stranách na rozehřátém oleji dokřupava. Vyjmeme a udržujeme horké. |
3 | Do výpeku vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přilijeme zbylou smetanu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a vložíme do ní masové kuličky. |