Recept

Dušená hovězí svíčková s bramborami

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14293

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
700 g Brambory
3 ks Cibule
600 g Hovězí svíčková
1 kávová lžička Libeček
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 553kJ
9% Sacharidy 34 g
1% Tuky 1 g
15% Sodík 299 mg
69% Bílkoviny 39 g

Dušená hovězí svíčková s bramborami postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky a opečeme je na rozehřátém oleji. Maso osolíme a opepříme.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu a krátce podusíme.

3

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu plátků urovnáme do vymaštěné zapékací mísy, navrch rozložíme vrstvu masa a cibule, přikryjeme zbylými bramborami. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu doměkka. Před podáváním posypeme nasekanými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept