Recept

Gratinované jakubské mušle

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14295

Ingredience

1 špetka Koriandr mletý
2 ks Mušle svatojakubské
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
50 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Vývar rybí
1 ks Šalotka
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 941kJ
7% Sacharidy 24 g
14% Tuky 10 g
29% Sodík 589 mg
21% Bílkoviny 12 g

Gratinované jakubské mušle postup přípravy receptu:

1

Maso z mušlí omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Na másle necháme zesklovatět nasekanou šalotku, přidáme špenát, rybí vývar a smetanu. Vše svaříme na omáčku.

3

Ke špenátu přidáme rajčata a mušle, vmícháme žloutek, osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Vložíme do zapékací misky a zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept