Řízky s jablky na calvadosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky s jablky na calvadosu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
90 ml | Calvados |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Hořčice kremžská |
2 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 531,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Cibule červená, Hořčice kremžská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky s jablky na calvadosu postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme teplé. |
2 | Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na plátky. Vložíme do výpeku od masa a opékáme asi 5 minut na mírném ohni. Zalijeme calvadosem, vmícháme hořčici a moučkový cukr. |
3 | Řízky vrátíme zpět do pánve, necháme prohřát asi 5 minut v horké omáčce a potom pokrm osolíme a opepříme. |
4 | Můžeme podávat s vařenou mrkví a hráškem. |