Jahodové misky se sněhovými nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové misky se sněhovými nočky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14303 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
165 g | Cukr krupice |
800 g | Jahody zahradní |
1 ks | Máta |
400 g | Reveň (Rebarbora) |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 687,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Máta, Reveň (Rebarbora), Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Jahodové misky se sněhovými nočky postup přípravy receptu:
1 | Jahody a rebarboru omyjeme a očistíme. Jahody rozpůlíme, rebarboru nakrájíme na kousky. Lehce ji zkaramelizujeme na 150 g cukru a podlijeme vínem. Mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Přidáme 500 g jahod, krátce povaříme a necháme táhnout asi 5 minut. Směs prolisujeme přes síto a chladíme asi 1 hodinu. |
2 | Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Ze sněhu vypichujeme lžící noky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme těsně pod bodem varu asi 10 minut. |
3 | Chlazený ovocný protlak rozdělíme do misek a přidáme zbylé jahody. Posypeme skořicí a navrch upravíme sněhové nočky. Dezert ozdobíme lístky máty. |