Recept

Jahodové misky se sněhovými nočky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14303
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

165 g Cukr krupice
800 g Jahody zahradní
1 ks Máta
400 g Reveň (Rebarbora)
1 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vaječný bílek slepičí
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 288kJ
18% Sacharidy 63 g
1% Tuky 1 g
2% Sodík 44 mg
8% Bílkoviny 5 g

Jahodové misky se sněhovými nočky postup přípravy receptu:

1

Jahody a rebarboru omyjeme a očistíme. Jahody rozpůlíme, rebarboru nakrájíme na kousky. Lehce ji zkaramelizujeme na 150 g cukru a podlijeme vínem. Mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Přidáme 500 g jahod, krátce povaříme a necháme táhnout asi 5 minut. Směs prolisujeme přes síto a chladíme asi 1 hodinu.

2

Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Ze sněhu vypichujeme lžící noky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme těsně pod bodem varu asi 10 minut.

3

Chlazený ovocný protlak rozdělíme do misek a přidáme zbylé jahody. Posypeme skořicí a navrch upravíme sněhové nočky. Dezert ozdobíme lístky máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept