Rostbíf s křenovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostbíf s křenovou omáčkou
Rostbíf s křenovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
1 ks | Celer - nať |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
1000 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Křen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
5 ks | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 105,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Hovězí svíčková, Křen, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hořčice, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostbíf s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a posypeme pepřem. Vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut, snížíme teplotu na 190 stupňů Celsia a pečeme ještě 30 minut. Maso občas podlijeme vypečenou šťávou. Po upečení svíčkovou položíme na nahřátou mísu a necháme odpočinout asi 15 minut. |
2 | Celer a ředkvičky očistíme a nadrobno nakrájíme. |
3 | Smícháme citronovou šťávu, vývar, hořčici, nastrouhaný křen a olej. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a osladíme. |
4 | Rostbíf nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a zalijeme zeleninovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nasekanou celerovou natí. |
5 | Podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky. |