Krevety na avokádu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety na avokádu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14309 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
300 g | Krevety tygří - loupané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát Polníček |
1 špetka | Sůl |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 94,8mg |
Draslík | 552,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety na avokádu postup přípravy receptu:
1 | Omytý kopr a petrželku nasekáme, smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Avokáda rozpůlíme, dužinu uvolníme od pecek, oloupeme ji a nakrájíme na plátky. Zakapeme citronovou šťávou. |
3 | Bylinkovou omáčku rozdělíme na 4 talířky, na ni rozložíme avokádové plátky a posypeme očištěnými krevetami. |
4 | Pokrm podáváme ozdobený oloupanou, na kostičky nakrájenou cibulí a lístky polníčku. |