Kuřecí salát s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí salát s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1431 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
15 g | Houby sušené |
250 g | Kuře |
250 g | Lišky čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 142,9mg |
Draslík | 258,5mg |
Vláknina | 967,0mg |
Vitamín A | 300,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Cukr krupice, Kuře, Ocet vinný, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby sušené, Lišky čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí salát s houbami postup přípravy receptu:
1 | Sušené hříbky necháme namáčet ve vlažné vodě cca 5minut aby změkly. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova cca 3minuty. Poté ochutíme pepřem a solí, promícháme a vyjmeme z pánve. Necháme vychladnout. |
3 | Do pánve do výpeku vložíme namočené hříbky i s vodou, přidáme čerstvé lišky a na mírném ohni vaříme asi 5minut. Necháme vychladnout. |
4 | Do salátové mísy nasypeme cibulku, houby a kuřecí maso a opatrně promícháme. Majonézu připravíme našleháním žloutku, hořčice, cukru, soli, pepře a vinného octa nebo citronové šťávy do hladké hmoty. Během šlehání přidáváme po kapkách olej, dokud nám majonéza nezhoustne. Na závěr opatrně přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku a zakysanou smetanu. |
5 | Majonézu nalijeme na salát a jemně promícháme. Před podáváním necháme salát přikrytý asi hodinu v lednici. |
Poznámka
TIP:podáváme s čerstvým křupavým chlebem. Lišky můžeme nahradit houbami šítake nebo hlívou ústřičnou. Místo bazalky můžeme použít čerstvou petržel