Paprikové lusky v jemné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové lusky v jemné marinádě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14313 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Ocet Sherry |
200 ml | Olej olivový |
4 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 169,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové lusky v jemné marinádě postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme a mokré je rozložíme na rošt v troubě. Pečeme asi 20 minut, až se na povrchu paprik začnou tvořit bubliny. |
2 | Mírně vychladlé papriky oloupeme, rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme je na nudličky široké asi 2 cm, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Poskládáme je těsně vedle sebe do mělké mísy. Navrch rozložíme plátky oloupaného česneku, zakapeme sherry octem a olivovým olejem (lusky musí být zalité) a marinujeme asi 2 hodiny. |
3 | Podáváme s bílým chlebem a olivami. |