Bifteky na pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky na pepři
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14317 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,5 ks | Cibule |
800 g | Hovězí svíčková |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 117,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky na pepři postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, prolisujeme a smícháme s horkým mlékem a 2 lžícemi másla. Na máslem vymazaný plech nastříkáme pomocí cukrářského sáčku bramborové pusinky a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
2 | Omyté a osušené maso nakrájíme na bifteky a zprudka je opečeme po každé straně 1 minutu na 3 lžících másla a na oleji. Maso vyjmeme, okořeníme a udržujeme teplé. |
3 | Ve výpeku podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přilijeme víno a necháme svařit. Přidáme zelený pepř a smetanu, osolíme a opepříme. |
4 | Bifteky upravíme s bramborovými pusinkami a omáčkou na talíře a podáváme. |