Recept

Roštěnky s dušenou cibulí a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14318
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 500kJ
3% Sacharidy 10 g
56% Tuky 42 g
15% Sodík 306 mg
76% Bílkoviny 43 g

Roštěnky s dušenou cibulí a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Podusíme je na lžíci oleje asi 15 minut, osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem.

2

Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci oleje.

3

Omyté maso osušíme, nakrájíme na 8 tenkých plátků a zprudka je opékáme po každé straně 1 minutu na 2 lžících oleje. Snížíme teplotu a dopékáme ještě 2 minuty. Na maso položíme vločky másla a pečeme 1 minutu. Potom roštěnky osolíme a opepříme.

4

Maso upravíme na nahřáté talíře s rajčaty a dušenou cibulí.

5

Můžeme podávat s trojúhelníčky upečeného lístkového těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept