Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1432
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Hořčice
375 g Hroznové víno
2 polévková lžíce Jogurt bílý
250 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Ocet vinný
125 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 g Sýr Čedar
1 ks Vaječný žloutek slepičí
175 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 776kJ
6% Sacharidy 22 g
70% Tuky 52 g
23% Sodík 451 mg
52% Bílkoviny 29 g

Pařížský salát postup přípravy receptu:

1

Hrozny omyjeme, necháme okapat, přepůlíme a zbavíme jadérek. Sýr nakrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše vložíme do salátové mísy a opatrně promícháme.

2

Kuřecí maso uvaříme a necháme vychladit. Poté nakrájíme na kostičky a přidáme k salátu. Vše promícháme a odstavíme.

3

Připravíme si majonézu a to tak, že ušleháme žloutek, cukr, hořčici, pepř, sůl a vinný ocet. Po kapkách přidáváme olej a šleháme dokud nevznikne hladká hustá hmota. Na závěr vmícháme jogurt.

4

Majonézu nalijeme na salát a zlehka promícháme. Ozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.

Poznámka

Kuře můžeme nahradit rybou, např.lososem. Použijeme směs bílých a modrých hroznů. Podáváme s rozpečenou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept