Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 14320
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Cibule
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
350 ml Smetana 12% (konzumní)
400 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
350 g Sýr Eidam cihla 40%
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 826 kcal
Kilojoule 3 456kJ
24% Sacharidy 86 g
45% Tuky 34 g
11% Sodík 222 mg
76% Bílkoviny 43 g

Makarony po alpsku postup přípravy receptu:

1

Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

2

Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova.

3

V hrnci svaříme smetanu a mléko, přidáme 150 g nastrouhaného sýru a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Omáčku odstavíme z ohně.

4

Uvařené makarony smícháme se 100 g sýru, osolíme a opepříme. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Navrch položíme plátky smažené cibule a zapékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia, až se sýr rozpustí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept