Makarony po alpsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony po alpsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14320 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 ml | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 102,9mg |
Draslík | 297,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 91,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony po alpsku postup přípravy receptu:
1 | Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. |
2 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova. |
3 | V hrnci svaříme smetanu a mléko, přidáme 150 g nastrouhaného sýru a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Omáčku odstavíme z ohně. |
4 | Uvařené makarony smícháme se 100 g sýru, osolíme a opepříme. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Navrch položíme plátky smažené cibule a zapékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia, až se sýr rozpustí. |