Recept

Těstoviny se sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14321
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibulka jarní
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř červený celý
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
300 g Sýr Ricotta
500 g Těstoviny čtyřvaječné
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 930 kcal
Kilojoule 3 893kJ
28% Sacharidy 100 g
43% Tuky 33 g
43% Sodík 860 mg
61% Bílkoviny 34 g

Těstoviny se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

2

Očištěný celer a cibulku nakrájíme na plátky a podusíme na 2 lžících másla.

3

Gorgonzolu rozdrobíme a s mlékem a ricottou rozmixujeme na kaši. Propasírujeme sítem, přidáme k zelenině a za stálého míchání zahřejeme. Osolíme a opepříme.

4

Uvařené těstoviny krátce osmahneme na zbylém másle a upravíme se sýrovou omáčkou na talíře. Podáváme posypané hrubě mletým červeným pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept