Okouník mořský v balíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník mořský v balíčku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14322 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
80 g | Máslo čerstvé |
800 g | Okouník mořský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 698,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Okouník mořský, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník mořský v balíčku postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce ryby osolíme a opepříme. Položíme na sebe vždy dva listy pečícího papíru, potřeme je polovinou rozpuštěného másla a položíme na ně porci ryby. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na plátky, obložíme jimi každou porci a přikryjeme dalším kouskem ryby. Zakapeme zbylým máslem. Na každou porci položíme plátek omytého citronu a trochu nasekané petržele. Papír složíme do balíčku. |
3 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |
4 | Balíčky rozbalíme a podáváme ozdobené zbylou petrželkou. |