Kuřecí šašlik s opékanými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí šašlik s opékanými bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14325 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené |
2 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Meruňky |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
16 ks | Rajčata Cherry |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Meruňky, Paprika zelená, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí šašlik s opékanými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky a opepříme. Paprikové lusky, meruňky a rajčata omyjeme. Papriky nakrájíme na kousky, vypeckované meruňky rozčtvrtíme, oloupanou cibuli nakrájíme na dílky. |
2 | Na špízy střídavě napichujeme maso, papriku, cibuli, meruňky a cherry rajčata. |
3 | Oloupané brambory nakrájíme na plátky, opečeme dozlatova na másle, osolíme a opepříme. |
4 | Špízy grilujeme za občasného obracení asi 10 minut. Krátce před dokončením šašlik osolíme. |
5 | Podáváme s opékanými bramborami. Pokrm ozdobíme lístky šalvěje. |