Tvarohové noky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové noky s bylinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14326 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pšeničná krupice |
2 polévková lžíce | Řeřicha |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Sůl |
750 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 260,6mg |
Draslík | 230,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Pepř cayenský, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Salát hlávkový, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové noky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh, žloutky a nasekané bylinky umícháme, osolíme a opepříme cayenským pepřem. Vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli, krupici a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | V hrnci svaříme mléko s máslem a špetkou soli. Směs nalijeme do nákypové formy. Z připraveného těsta vypichujeme dvěma lžícemi tvarohové noky a klademe je těsně vedle sebe do horkého mléka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut dozlatova. |
3 | Omytou okurku nastrouháme na plátky. Promícháme ji s omytými listy salátu a s řeřichou. Rozšleháme ocet, lžíci vody, olej, sůl a pepř. Zálivkou pokapeme salát a podáváme k nokům. |