Rajčatový salát s bílými fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s bílými fazolemi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14327 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Cibule |
450 g | Fazole bílé sterilované |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata |
120 g | Rukola |
0,5 kávová lžička | Sůl |
370 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 16,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé sterilované, Ocet vinný, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salát s bílými fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rukolu opláchneme, osušíme a listy natrháme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, tuňáka a fazole necháme okapat. |
2 | Rozšleháme vinný ocet s olivovým olejem, osolíme a opepříme. |
3 | Všechny připravené suroviny vložíme do salátové mísy (tuňáka rozmělníme vidličkou) a pokapeme zálivkou. Necháme asi 15 minut rozležet. |
4 | Podáváme s čerstvou bagetou. |