Angreštové řezy s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Angreštové řezy s mandlemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14331 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1000 g | Angrešt |
50 g | Cukr kostkový |
175 g | Cukr krupice |
1 balení | Droždí sušené |
100 g | Mandle plátky |
150 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 56,7mg |
Draslík | 214,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 288,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Angreštové řezy s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku se sušeným droždím. Přidáme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g rozpuštěného másla. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme je přikryté na teplém místě kynout asi 30 minut. |
2 | Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a přeneseme jej na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta povytáhneme. |
3 | Na koláč rozdělíme omytý angrešt a posypeme ho nahrubo drceným kostkovým cukrem. Zbylý nadrcený cukr smícháme s plátky mandlí a koláč znovu posypeme. Nakonec povrch koláče pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Použijeme 500 g zeleného a 500 g červeného angreštu.