Recept

Zapečená brokolice s kedlubnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14332

Ingredience

500 g Brokolice
400 g Kedlubna
20 g Máslo čerstvé
2 ks Omáčka na zapékání - Brokolice a sýr
1 ks Paprika červená
60 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 713kJ
5% Sacharidy 18 g
24% Tuky 18 g
300% Sodík 6 g
22% Bílkoviny 12 g

Zapečená brokolice s kedlubnou postup přípravy receptu:

1

Omytou brokolici rozebereme na růžičky, kedlubny oloupeme a nakrájíme na kousky. Obojí povaříme asi 4 minuty v osolené vodě a necháme okapat. Zeleninu vložíme do vymaštěné nákypové formy.

2

Omáčku na zapékání rozmícháme v 500 ml studené vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu. Brokolici a kedlubny omáčkou přelijeme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku a vše posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Pokrm zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

4

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept