Zapečená brokolice s kedlubnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená brokolice s kedlubnou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14332 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brokolice |
400 g | Kedlubna |
20 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Omáčka na zapékání - Brokolice a sýr |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Gouda 45% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 23,1mg |
Draslík | 641,1mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 154,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Paprika červená, Sůl, Sýr Gouda 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Omáčka na zapékání - Brokolice a sýr mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená brokolice s kedlubnou postup přípravy receptu:
1 | Omytou brokolici rozebereme na růžičky, kedlubny oloupeme a nakrájíme na kousky. Obojí povaříme asi 4 minuty v osolené vodě a necháme okapat. Zeleninu vložíme do vymaštěné nákypové formy. |
2 | Omáčku na zapékání rozmícháme v 500 ml studené vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu. Brokolici a kedlubny omáčkou přelijeme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku a vše posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Pokrm zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
4 | Vhodnou přílohou je rýže. |