Salát z mortadely s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mortadely s ředkvičkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14333 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Čekanka |
2 ks | Cibule červená |
1 špetka | Koriandr mletý |
200 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej salátový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Ředkvička |
400 g | Salám Mortadela |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 434,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Koriandr mletý, Kukuřice cukrová nakládaná, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Petržel - nať, Salám Mortadela mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z mortadely s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné ředkvičky nastrouháme na tenké plátky. Čekanku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. |
2 | Kukuřici necháme okapat a v míse ji promícháme s ředkvičkami, cibulí a na nudličky nakrájenou mortadelou. |
3 | Ocet rozmícháme s nasekanou petrželkou, koriandrem a olejem. Marinádou zalijeme salát a zlehka promícháme. Necháme chvíli uležet. |
4 | Podáváme s bílým chlebem nebo s celozrnným pečivem. |