Losos na jehle s cherry rajčátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na jehle s cherry rajčátky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14342 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
8 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Hořčice |
400 g | Losos - filety |
1 ks | Majoránka |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
16 ks | Rajčata Cherry |
4 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Feferony, Losos - filety, Majoránka, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na jehle s cherry rajčátky postup přípravy receptu:
1 | Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Smícháme citronovou šťávu s olejem, hořčicí, solí a pepřem. Do marinády vmícháme nasekané bylinky, kousky lososa v ní marinujeme asi 30 minut. |
2 | Rajčata a feferonky omyjeme, šalotky oloupeme, rozpůlíme. Kousky lososa střídavě se všemi surovinami napichujeme na 8 jehel. Zeleninu potřeme zbylou marinádou. |
3 | Špízy grilujeme v troubě za častého obracení asi 12 minut. |
4 | Na talířích pokrm obložíme dílky omytého citronu. Podáváme s čerstvou bagetou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.