Višňové knedlíky se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňové knedlíky se šlehačkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14345 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
40 g | Čokoláda hořká |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Koňak vaječný |
2 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
125 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 152,1mg |
Draslík | 162,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak vaječný, Marmeláda višňová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňové knedlíky se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosijeme do mísy, vyhloubíme důlek. Dáme do něj droždí s cukrem a lžíci vlažného mléka. Promícháme s trochou mouky, necháme přikryté kynout asi 15 minut. |
2 | Máslo, mléko, špetku soli a zbylou mouku prohněteme s kváskem, přikryjeme a necháme hodinu kynout (do dvojnásobného objemu). |
3 | Těsto vyválíme na plát a rozkrojíme na 4 čtverce. Na každý dáme 1/2 lžíce marmelády a vytvarujeme knedlík. Vymaštěné síto zavěsíme do hrnce s vařící vodou a knedlíky vaříme v páře 12 - 14 minut. |
4 | Ušleháme smetanu a vmícháme do ní likér. Knedlíky podáváme s likérovou šlehačkou a nastrouhanou čokoládou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.