Palačinkové závitky na zmrzlině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinkové závitky na zmrzlině
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14346 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
100 ml | Kompot broskvový |
2 polévková lžíce | Marmeláda jahodová |
1 ks | Máta |
100 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pistácie |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 170,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Máta, Olej slunečnicový, Pistácie, Sůl, Vejce slepičí, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Marmeláda jahodová, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinkové závitky na zmrzlině postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosijeme do mísy, mléko smícháme s 50 ml vody a rozmícháme s moukou. Přidáme cukr, sůl, vypracujeme těsto a necháme asi 30 minut stát, poté vmícháme vejce a 2 lžíce oleje. |
2 | Z těsta upečeme na zbylém oleji postupně 4 palačinky. Necháme je částečně vychladnout, potřeme marmeládou a zavineme. |
3 | 4 půlky kompotovaných broskví necháme okapat, rozdělíme je na 4 mističky a přidáme vanilkovou zmrzlinu. Palačinky rozkrájíme na plátky, vložíme je na broskve a zmrzlinu. Dezert posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
Servírujeme studené.