Zapečené těstoviny s rajčaty a kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny s rajčaty a kukuřicí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14349 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
340 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
30 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
700 g | Rajčata |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny čtyřvaječné |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 239,6mg |
Draslík | 637,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kukuřice cukrová nakládaná, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené těstoviny s rajčaty a kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Oloupaná rajčata nakrájíme na plátky, šunku pokrájíme na kostičky. Kukuřici necháme okapat. |
3 | Do vymazané zapékací mísy postupně vrstvíme těstoviny, rajčata, šunku a kukuřici. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří těstoviny. |
4 | Vejce rozšleháme s mlékem a smetanou, vmícháme nasekanou petželku, směs nalijeme na pokrm. Posypeme nastrouhaným sýrem, smíchaným důkladně se strouhankou, poklademe vločkami másla. |
5 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáte troubě asi 40 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Velmi chutné