Červené zelí s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí s kuřetem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1435 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Kuřecí prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
500 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 638,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Med včelí, Ocet vinný, Ocet vinný červený, Ořechy vlašské, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Ze zelí odstraníme svrchní listy a košťál. Omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné nudličky. |
2 | Ve větší pánvi přivedeme k varu vodu, přidáme vinný ocet a zelí. Vše necháme vařit asi 1minutu. |
3 | Zcedíme, přidáme k zelí med, červený vinný ocet a citronovu šťávu. Vše dobře promícháme. Ochutíme pepřem a solí a odstavíme. |
4 | Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme kuřecí maso a cca 20minut restujeme dozlatova. Osolíme a opepříme podle chuti. |
5 | Zelí rozdělíme na talíře, restované kuře nakrájíme na plátky a naskládáme vedle zelí. Dozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy a podáváme. |
Poznámka
Místo červeného zelí můžeme použít bílé nebo špenát Podáváme s vařeným bramborem a zeleninou